Το Οινοποιείο

Παπακωνσταντίνου

Αρχική » To Οινοποιείο

Με σεβασμό στο αμπέλι, με πάθος για το κρασί και μια υπόσχεση κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι δημιουργήσαμε το Κτήμα Παπακωνσταντίνου.

Το κτήμα βρίσκετε στο Άρμα-Δήμου Τανάγρας μόλις 65 χιλ από Αθήνα.

Το οινοποιείο μας από την πρώτη εμφάνιση του το 1986 ως και τις μέρες μας συνεχίζει να τοποθετεί τον ποιοτικό πήχη πολύ ψηλά, δημιουργώντας ποικιλίες σταφυλιών ΑσύρτικοΡοδίτη  και Σαββατιανό σε λευκά, και Syrah, Grenache Rouge σε ερυθρά και ερυθροπά.

Από το 1995 ξεκίνησε η βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων και το 1998 είχαμε το πρώτη παραγωγή στα πρώτα εμφιαλωμένα κρασιά.

Από το 2006 το οινοποιείο παίρνει νέα μορφή με νέες σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και εμφιάλωσης. Μετά από μια δύσκολη αλλά επιτυχημένη πορεία των βιολογικών κρασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό το 2010 ξεκίνησε και η βιοδυναμική καλλιέργεια του κτήματος. Μετά από δυο χρόνια συστηματικής βιοδυναμικής καλλιέργειας το κτήμα Παπακωνσταντίνου είναι το πρώτο οινοποιείο στην Ελλάδα που παίρνει πιστοποίηση Demeter και στην καλλιέργεια και οινοποίηση από την Demeter International.

Κάθε χρόνο λαμβάνουμε μέρος σε διεθνής εκθέσεις βιολογικών προϊόντων όπως είναι η Biοfach στην Νυρεμβέργη, Γερμανία.

Το κτήμα Παπακωνσταντίνου δραστηριοποιείτε και στην παραγωγή βιολογικού / βιοδυναμικού ξυδιού σε καινούργιες σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου γίνετε η παραγωγή, εμφιάλωση και τυποποίηση του ξυδιού, το οποίο εξάγουμε σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι Οίνοι Μας

Οίνος Eρυθρός Συράχ 100%

Βιολογικός ποικιλιακός οίνος

Οίνος Ροζέ Συράχ 100%

Βιολογικός ποικιλιακός οίνος

Οίνος Ασύρτικο 100%

Βιολογικός ποικιλιακός οίνος

Οίνος Ρετσίνα

Σαββατιανό – Ροδίτης